Afbeelding
Nick de Vries.

Zomeravondconcert met Liesbeth Janssens op carillon Nieuwe Toren

Cultuur

KAMPEN - Het carillon van de Nieuwe Toren is deze zomer weer volop te horen tijdens verschillende Zomeravondconcerten. De concerten vinden wekelijks plaats op vrijdagavonden van 19.30 tot 20.30 uur. Het eerstvolgende concert met Liesbeth Janssens vindt plaats op 1 juli van 19.30 tot 20.30 uur.

Liesbeth Janssens is stadsbeiaardier van Antwerpen en Lommel (België). Ze studeerde onder andere piano, orgel en beiaard aan het Lemmensinstituut in Leuven, en beiaard aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen. Ze werd onderscheiden in internationale beiaard- en compositiewedstrijden en trad op in de grote beiaardsteden van Europa en Amerika. Ze is ook leerkracht piano, waarbij ze op spelende wijze muziek aanleert aan de allerkleinsten.

De concerten zijn volgens de organisatie het beste te beluisteren in de binnentuin 'Het Hof van Breda' deze is te bereiken via de Marktsteeg. "Hier kunt u ongestuurd de klokken beluisteren. Ook wordt er koffie en frisdrank geschonken." De tuin is te vinden door vanaf de toren de Buiten Nieuwstraat in te lopen. Vlak na de Nieuwe Markt is aan de linkerhand de Marktsteeg te vinden. Halverwege die steeg zit links de ingang naar de luistertuin.