Afbeelding
Nick de Vries

Zomeravondconcert met Kasia Piastowska op carillon Nieuwe Toren

Cultuur

KAMPEN - Het carillon van de Nieuwe Toren is deze zomer weer volop te horen tijdens verschillende Zomeravondconcerten. De concerten vinden wekelijks plaats op vrijdagavonden van 19.30 tot 20.30 uur. Het eerstvolgende concert vindt plaats op 8 juli van 19.30 tot 20.30 uur. Kasia Piastowska bespeelt dan het carillon.

Katarzyna Takao-Piastowska begon haar muzikale carrière aan de muziekschool van haar geboortestad Slupsk (Polen). Van 2000 tot 2005 studeerde ze muziektheorie en compositie aan de Muziekacademie in Gdansk. Aansluitend studeerde ze beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort (bij Arie Abbenes en Henk Verhoef), en aan Roosevelt Academy College in Middelburg (bij Geert D’hollander). Uiteindelijk haalde ze in 2015 het einddiploma van de Beiaardschool in Mechelen, bij Koen van Assche. Ze won prijzen op verschillende concoursen.

Kasia Piastowska woont in Düsseldorf, waar ze organist in twee kerken is en pianolessen geeft. Samen met haar echtgenoot, de beiaardier Toru Takao, spant ze zich in om de beiaardcultuur in Emmerich nieuw leven in te blazen.

De concerten zijn volgens de organisatie het beste te beluisteren in de binnentuin 'Het Hof van Breda' deze is te bereiken via de Marktsteeg. "Hier kunt u ongestuurd de klokken beluisteren. Ook wordt er koffie en frisdrank geschonken." De tuin is te vinden door vanaf de toren de Buiten Nieuwstraat in te lopen. Vlak na de Nieuwe Markt is aan de linkerhand de Marktsteeg te vinden. Halverwege die steeg zit links de ingang naar de luistertuin.