Afbeelding

Sterk debuut Kanis en Roeland op hoger niveau

· leestijd 1 minuut Sport

ZUIDWOLDE – Béanke Roeland en Lisanne Kanis kwamen afgelopen weekeinde voor het eerst in actie in hogere klasse. In Zuidwolde kenden beide amazones van de Zwartewaterruiters een sterk debuut.

Lisanne Kanis kwam met haar pony Elavsca voor het eerst uit in de klasse M2, categorie D/E. De combinatie reed naar een mooie score van 201 punten en nam de eerste prijs mee naar huis. Kanis kwam ook in actie met haar pony Leuns Veld’s Yrian. In de klasse L2 categorie D/E reed zij twee nette proeven en behaalde hiermee twee maal de tweede prijs (191,5 en 200,5 punt). Briëtt Breman kwam met haar pony Golden Boy aan start in de klasse B, categorie A/B/C. De combinatie liet een mooie proef zien en won met 193,5 punten de eerste prijs. Carolien Altena startte met haar Komeet in de klasse B categorie D/E. De combinatie is goed op dreef en zette ook afgelopen weekend twee goede proeven neer. Met 207 en 191 punten legde Altena beslag op de eerste en de derde prijs.

Maud van Rees en Warenzo kwamen uit in de klasse B categorie D/E. De combinatie sprong in het eerste parcours naar 82 stijlpunten en de tweede prijs. Ook in de het tweede parcours waren Maud en Warenzo succesvol en behaalden met een snelle tijd de achtste prijs. Noa Busweiler en haar pony Pepperboy sprongen in het eerste parcours van dezelfde klasse naar de negende prijs met 75 stijlpunten. In het tweede parcours sprongen Noa en Pepperboy een foutloos en snel parcours in een tijd van 34,49 seconden. Met dit resultaat liet zij de concurrentie achter haar en legde beslag op de eerste prijs.

Bij de paarden kende Béanke Roeland een goed debuut met Charisma in de M-klasse. In het tweede parcours zette deze combinatie een snelle tijd neer, goed voor een zesde plek. Met Fabian sprong ze in de klasse B naar een eerste en tweede prijs. Met Esmetall eindigde ze als vijfde in dezelfde klasse. Riëlke Roeland deed met haar paard Hawk mee aan de 4-jarigen Competitie. De combinatie behaalde in deze competitie een derde prijs.

Roos Beens was eerder succesvol op de Almelose Ruiterdagen. In de hoge klasse Z had ze in het finaleparcours te maken met zware concurrentie. Ze sleepte een knappe vijfde plaats in de wacht.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 12 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 14 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41