Afbeelding

Kamper uitvinder mengt zich in verkeersdebat Stadsbrug

Algemeen

KAMPEN - Uitvinder Johann van den Noort heeft op Facebook een bijdrage gedaan aan het debat over het kruispunt aan de IJsselmuider kant van de Stadsbrug. Door een grote rotonde te realiseren in het gebied Bolwerk/Buitenwacht denkt hij de verkeersproblemen op te kunnen lossen. Het bericht is ruim 26 keer gedeeld.

De kern van het probleem is volgens Johann dat de beide oeverkruispunten het verkeersaanbod niet kunnen verwerken. Aan de Kamper kant is dit volgens hem makkelijk op te lossen door de IJsselkade eenrichtingsverkeer te maken met aanvoer voor de Stadsbrug vanaf de rivier bovenstrooms. Verkeer vanaf de brug mag enkel rechtsaf of rechtdoor.

Aan de Stationszijde van de Brug moet het verkeer zonder stoplichten op een rotonde verdeeld worden. De Spoorkade en Zwolseweg worden afgesloten voor al het verkeer. De Zwolseweg is vervolgens bereikbaar via een viaduct onder de Spoorbaan.

Van den Noort "Onder de rotonde kan een ondergrondse parkeergarage gebouwd worden. Aan de IJsselzijde kan een restaurant met terrassen gerealiseerd worden, dat uitzicht biedt op één van de mooiste Stadsgezichten van Nederland. De parkeergarage en het restaurant kunnen voor een belangrijk deel bijdragen aan de financiering van het gehele plan."