Afbeelding

Hoe help ik mijn kind in de brugklas?

Partnerbijdrages

Voor de meeste kinderen is de overgang van de basisschool naar voortgezet onderwijs groot. Een flexibel rooster, zelf boeken meenemen, meer huiswerk. Kinderen moeten ineens veel zelfstandiger zijn. De overgang zorgt soms voor verwarring en onrust, zeker als je kind gevoelig is voor veranderingen. Als ouder wil je natuurlijk best helpen, maar hoe doe je dat? Geertje Groenveld van CvLO Kampen helpt ouders graag een eindje op weg.

In de brugklas wordt ineens veel meer zelfstandigheid verwacht. De kinderen krijgen te maken met verschillende docenten voor verschillende vakken. Ze moeten hun huiswerk zelf inplannen. Het huiswerk is meer en anders, woordjes leren, langere stukken tekst. Veel kinderen moeten nog leren leren. Een goed begin is het halve werk, maar hoe kun je je kind daarbij helpen? Hoe werkt Magister, wat zijn verschillende manieren van woordjes leren, hoe help je een kind met lappen tekst?

Naast veranderingen op school zijn er ook veranderingen bij je kind. Je kind is ook een tiener die zich minder laat sturen. Soms moet je als ouders bijsturen, maar je hebt ook geen zin in steeds strijd. Hoe kun je je kind dan op een prettige manier begeleiden?

Over deze vragen gaat Geertje Groenveld graag in gesprek met ouders. Dat kan tijdens de workshops op woensdag 24 augustus en donderdag 25 augustus van 19-20.30u. Dan zijn er praktische tips en trucs voor leren en plannen en voor het begeleiden van je kind.

Zie voor meer informatie: www.cvlokampen.nl.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 20 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05