(Her)openingsfeest Cruyff Court

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het Cruyff Court in de wijk Brunnepe wordt zaterdag 2 juli om 14.00 uur feestelijk heropend door wethouder Geert Meijering. De grasmat heeft een nieuwe toplaag gekregen en er is een watertappunt geïnstalleerd. Daarnaast vindt de finale van het zomervoetbaltoernooi plaats. Samen met jongeren in de buurt, wijkvereniging Reyersdam, Stichting Welzijn in Kampen, Jongeren op Gezond Gewicht en de Cruyff Foundation is een sportief en feestelijk programma samengesteld.

Door de nieuwe toplaag kan er de komende tien jaar weer volop gevoetbald worden op het Cruyff Court. Wethouder Geert Meijering:”We hebben besloten om de samenwerking met de Cruyff Foundation met tien jaar te verlengen. We zijn blij met het Cruyff Court en het programma erom heen, het stimuleert kinderen om buiten te spelen en zorgt voor meer samenhorigheid onder de jeugd.”

De Cruyff coach werkzaam bij Stichting Welzijn Kampen organiseert samen met de jeugd veel sportieve activiteiten rondom het Cruyff Court. Sport wordt daarbij als middel ingezet om aan de slag te gaan met thema’s als normen en waarden, respect en teamwork.

Watertappunt

Bij het Cruyff Court is een watertappunt geïnstalleerd om een gezonde leefstijl van jongeren te stimuleren. Het plaatsen van het watertappunt is mogelijk dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en is in samenwerking met Join the Pipe, Vitens en JOGG. Jenneke Bos, regisseur JOGG Kampen: “We hopen dat het watertappunt uitnodigt tot het drinken van kraanwater in plaats van sport- en energiedrankjes. Want juist frisdrank en energiedranken zijn mede de oorzaak van toenemend overgewicht onder met name jongeren. De eerste 750 bezoekers ontvangen een bidon die ze kunnen vullen bij het tappunt!”

Zomervoetbaltoernooi

Afgelopen weken hebben jongeren uit het voortgezet onderwijs tegen elkaar gestreden om een plek in de finale van het zomervoetbaltoernooi. Het toernooi is georganiseerd door de jongeren zelf samen met jongerenwerk en Stichting Welzijn in Kampen. Tijdens het toernooi staan de thema’s ‘lekker bewegen’ en ‘respect’ centraal. De diversiteit van teams is groot, zo is er bijvoorbeeld een meidenteam en een team van Vitree met jonge asielzoekers. Uiteraard is er een mooi prijzenpakket te winnen.

Programma

’s Middags worden er verschillende workshops georganiseerd op het gebied van sport en beweging. Verder maken een springkussen, muziek, schminken, een spetterend dansoptreden en een foodtruck met gezonde dranken en snacks het feest compleet. Iedereen is van harte welkom.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 11 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 13 uur geleden