Afbeelding

Landstede diplomeert eerste leerlingen Ichthus College Praktijkonderwijs

Algemeen

KAMPEN - Met een trotse glimlach op hun gezicht werden vier leerlingen één voor één naar voren geroepen om hun handtekening op hun behaalde diploma te zetten. Zij zijn afgelopen week geslaagd voor het examen op MBO niveau 1. Zij doorliepen een apart traject van Landstede in het VIA gebouw in Kampen.

Voor het eerst mochten Merve Arslaner, Melanie Goosen, Tristan Hovestad en Rowin Haaksema een officieel schooldiploma in ontvangst nemen. Dit onder het toeziend oog van de Landstede examencommissie, docenten Ichthus College en de schoolcoach. De ouders, opa's en oma's, vrienden en vriendinnen waren uitgenodigd. De vier leerlingen behaalden hun MBO niveau 1 diploma Zorg en Welzijn doordat zij de afgelopen jaar een apart onderwijstraject binnen het Praktijkonderwijs doorlopen hebben.

Leerlingen kunnen onder bepaalde voorwaarden opstromen naar dit onderwijstraject. Vooral de sociale- en didactische vaardigheden zijn van groot belang om op te stromen naar MBO niveau 1.

Afgelopen jaar hebben Landstede en het Praktijkonderwijs besloten om de opleiding volledig in het gebouw VIA te Kampen aan te bieden. Hierdoor hoeven de leerlingen niet naar Zwolle te reizen en worden zij begeleid door docenten die zij al vanuit het Praktijkonderwijs kennen. De intensieve samenwerking heeft volgens de school nu tot dit eerste succes geleid. Na de toespraken en de benodigde handtekeningen werden de leerlingen gefeliciteerd en succes gewenst met hun verdere schoolloopbaan.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.