Afbeelding
Deltasteur

Minioren Deltasteur klaar voor de Nederlandse Kampioenschappen

· leestijd 1 minuut Sport

Aanstaande zondag vinden in Dordrecht de Nederlandse kampioenschappen lange baan (50 meter bad) voor de minioren plaats. De laatste wedstrijd van het seizoen, waar de beste 24 zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar aan de start mogen verschijnen. Dit is uiteraard een hoogtepunt voor deze zwemmers en een hele eer om hier te mogen zwemmen.

Om je te mogen inschrijven voor dit Kampioenschap, moeten de zwemmers bepaalde richttijden hebben gezwommen. Deltasteur had dit jaar maar liefst vijf zwemmers in huis die ook aan deze richttijden voldeden, Carmen van der Laan, Demi Westendorp, Thijs ten Koppel, Senna Geerdink en Yanieck Frijstein.

Helaas viel Carmen na de inschrijving af, haar tijd van 1.33.41 op de 100 meter rugslag was net niet voldoende om te mogen starten. Clubgenote Demi staat op de 100 meter rugslag op de vijfentwintigste plaats van Nederland, wat inhoud dat ze als eerste reserve op de startlijst staat. Voor haar gaat het deze dagen nog even heel spannend worden of ze zondag ook echt mag gaan starten.

Thijs, Senna en Yanieck hebben zich reeds geplaatst en mogen op meerdere afstanden gaan strijden om de landelijke titels. Thijs mag aan de start verschijnen van de 100 meter rugslag, met zijn tijd van 1:23.62 heeft hij zich als zestiende geplaatst. Senna heeft zich op al haar ingeschreven afstanden geplaatst en zal zich gaan richten op alle afstanden bij de vrije slag (100, 200 en 400 meter). Op de startlijst van de 200 meter vrije slag staat ze momenteel zelfs als achtste zwemster genoteerd. Ook Yanieck heeft zich op al zijn ingeschreven afstanden geplaatst. Op dit moment staat hij met zijn tijd van 2:49.17 op de 200 meter wisselslag op nummer één van Nederland. Naast deze afstand zal Yanieck ook uitkomen op de 100 meter schoolslag, rugslag en vrije slag.

Coaches Mike Bennink en Dinand Schutte zullen komende zondag de zwemmers gaan begeleiden.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21