Afbeelding
Nick de Vries

Team Myosotis start crowdfunding: actie 'Tovertafel voor de Botermark'

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De medewerkers van de woning voor kleinschalig wonen met dementie, de Botermarkt in Myosotis, hebben een grote wens voor de cliënten: een tovertafel. Een kostbaar spel dat cliënten, familie, medewerkers en vrijwilligers samen kunnen spelen. Om het te kunnen aanschaffen zijn twee collega’s met hun team een crowdfundings-actie begonnen. Hun ambitie is om samen met familie, Kampenaren en een aantal bedrijven, het benodigde bedrag bijeen te krijgen.

Initiatiefnemers Marcelle Sneeloper en Jacoline de Lange leggen uit: “Een tovertafel is een prachtig interactief spel met kleurrijke lichtprojecties op een tafel. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. De spellen reageren op hand- en armbewegingen van cliënten die, alleen of samen met anderen, het spel spelen.

Het spel nodigt mensen uit om te bewegen aan de tafel, dus het is ook ondersteunend in de vitaliteit. Een tovertafel geeft veel plezier, stimuleert en helpt bij een zinvolle en vreugdevolle dagbesteding. En dat is precies wat we onze bewoners gunnen!”

Bij IJsselheem zijn er per woning budgetten beschikbaar voor activiteiten voor en welzijn van cliënten. Elk team kan naar eigen inzicht het budget besteden, passend bij de groep cliënten waarvoor het team verantwoordelijk is.

“Het is een geweldig maar ook kostbaar spel. Hoe mooi is het als we het bedrag van 6.600 euro voor dit spel met elkaar bijeen krijgen? Daarom zijn we, helemaal horend bij deze tijd, een zogenaamde crowdfundings-actie gestart. Het is erg leuk om er met het hele team vol voor te gaan. Aan de actie zit een tijdslimiet van 118 dagen. Het doel is binnen die tijd het bedrag bijeen te krijgen, samen met familie, medewerkers, vrijwilligers, burgers en bedrijven in Kampen die ons plan een warm hart toedragen. We gaan persoonlijk naar een aantal bedrijven toe om uitleg te geven en een bijdrage te vragen. Daar moeten we wel een drempel voor over, maar we doen het graag.”

Zien hoe de tovertafel werkt? Bekijk het YouTube filmpje: www.youtube.com/watch?v=oCV1iXrmjkM. Doneren kan via de crowdfunding-pagina online: http://activecues.com/crowdfunding/verpleeghuis-myosotis. Contant doneren kan ook bij verschillende winkels aan onder andere de Oudestraat en de Noordweg. Daar staan bussen waar contant geld in gedoneerd kan worden.