Afbeelding

Plantenwerkgroep op zoek naar slangenlook, moeslook en kraailook

Algemeen

KAMPEN - De plantenwerkgroep van Natuurvereniging IJsseldelta gaat op woensdag 6 juli een bezoek brengen aan het Zalkerbos, een van de weinig ‘echte’ hardhoutooibossen in Nederland.

De organisatie vertelt: "Rond deze datum moeten er verschillende loken bloeien. We gaan op zoek naar slangenlook, moeslook en kraailook. En naar wat er verder zoal te vinden is uiteraard. Zin om mee te gaan? Geef je even op bij Niels Jeurink." De groep verzamelt om 19.00 uur op het Meeuwenplein in Kampen. De excursie eindigt als het donker wordt. Meer lezen: http://natuurverenigingijsseldelta.nl/?p=2266.

 

Op zaterdag 9 juli 2016  gaat de plantenwerkgroep naar Winterswijk. De organisatie vertelt: "Het gebied rond Winterswijk is van een grote schoonheid. Het landschap is er kleinschalig en erg afwisselend met bos, beekjes, veengebieden en agrarisch gebied met veel houtwallen en kleine bosjes. We gaan op een aantal plekken kijken."

Meer lezen: http://natuurverenigingijsseldelta.nl. Deze excursie vertrekt om 8.00 uur op het Meeuwenplein in Kampen. De excursie duurt de hele dag.

Opgeven voor één van de excursies kan via (038) 332 87 41, of via njeurink@home.nl.