Afbeelding
Aangeleverd.

Theaterkoor Caecilia voert Petticoat op

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Op 25, 26 en 27 november gaat Caecilia de musical Petticoat opvoeren. Afgelopen woensdag hield Theaterkoor Caecilia zijn laatste repetitie voor de zomervakantie. Er werd een doorloop van de eerste akte van de nieuwe productie gehouden.

Petticoat was in seizoen 2010/2011 een geheel nieuwe Nederlandse musical van Joop van den Ende Theaterproducties, gemaakt door het team van Ciske de Rat-de Musical met muziek van Henny Vrienten.

De organisatie over de musical: "Patricia Jagersma, die zichzelf Pattie Hunt noemt, droomt ervan de Nederlandse Doris Day te worden, ondanks dat haar naaste omgeving dat afraadt. Petticoat is het humoristische verhaal van een meisje uit de provincie dat graag wegdroomt in haar (fantasie)toekomst maar ook daadwerkelijk de stoute schoenen aantrekt en haar droom najaagt. Pattie moet met vallen en opstaan ontdekken hoe ze uiteindelijk de 'tegenwinden' kan trotseren. Want het maakt niet uit hoe je je droom waarmaakt, als je maar blijft luisteren naar je eigen hart. Een musical met humor en ontroering, de grote verschillen tussen provincie en de grote stad en het eeuwige dilemma van ouders om hun kinderen los te laten. "

De hoofdrollen worden dit jaar vertolkt door Sarah van der Pol (Pattie) en Rik van den Top (Rogier), Wilfred ten Have (Peter) en Henk Wielink (vader/meneer Jagersma), Gerrit van Dijk (Veenstra en Fred) en Kees vd Streek (Willem) en Antoinette de Jong (moeder/mevrouw van Rooden). De artistieke leiding is dit jaar in handen van Dick van Ommen (regisseur), Lodewijk Busscher (muzikaal leider) en Sabrina Tiebosch (choreografie).

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 19 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05