Afbeelding
Nick de Vries

CDA Kampen wil toerist vasthouden in de regio door samenwerking

· leestijd 1 minuut Algemeen

 KAMPEN – De CDA fractie van Kampen heeft het college opgeroepen samenwerking te zoeken op het gebied van toerisme en daarmee toeristen te verleiden om ook naar Kampen te komen en langer in de regio Noord West Overijssel te verblijven.

Naar aanleiding van een CDA bijeenkomst met Kamper ondernemers met medewerking van Gieters onderneemster Gabriella Esselbrugge, die sinds enige tijd succesvol actief is op de Chinese toeristenmarkt, heeft de CDA fractie burgemeester en wethouders opgeroepen om samenwerking te zoeken op toeristisch vlak.

Giethoorn weet al massaal toeristen te trekken, waaronder ook Chinezen. De inzet is niet toerisme te trekken met massale bussen en grote touroperators; maar duurzaam toerisme op passende schaal.

"Er liggen kansen voor de regio om de toeristen een breder aanbod te bieden middels samenwerking met Steenwijk en Zwolle en daarmee toeristen langer in de regio vast te houden", aldus Hilde Palland. "We willen daarbij overigens niet alleen inzetten op Chinezen, maar ook op Nederlanders buiten onze regio, Duitsers en Belgen, die weten doorgaans ook onze cultuurhistorie en Hanzeverleden goed te waarderen."

De samenwerking en inzet moet vooral vanuit ondernemers zelf komen stelt het CDA, maar de gezamenlijke gemeenten kunnen faciliteren door bijvoorbeeld de onderlinge openbaar vervoersverbindingen tot stand te brengen. Ook een duidelijk(er) Toeristen informatiepunt in de binnenstad faciliteert de bezoekers. De samenwerking draagt volgens de CDA fractie bij aan werkgelegenheid, zowel in binnensteden als in het buitengebied.

De CDA fractie wil daarbij aanhaken bij het onlangs gelanceerde investeringsprogramma ‘Gastvij Overijssel’ van de provincie Overijssel.

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden