Afbeelding

Tweetal vangt grote en gezonde Meerval op IJssel

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Ze wisten al dat ze steeds vaker voorkwamen in de IJssel, maar Kampenaren Tim Landsman en Bas Oldenbroek waren toch wel verbaasd toen ze ineens een meterslange Meerval uit de IJssel visten. De exacte lengte weten ze niet, de vissers waren hun meetlint vergeten.

"Het was een dag vol tegenslagen maar alles werd goedgemaakt door de mooie vangst", vertelt Oldenbroek. "Vorige week dinsdag besloten Tim en ik een dag te gaan vissen op de IJssel. Na veel oponthoud doordat Tim zijn visvergunning kwijt was kwamen we 2 uur later dan gepland bij de boot aan. Wij hebben onze boot op kampereiland bij een boer achter het huis aan het Ganzendiep liggen dus het is een flink eind varen naar de IJssel, mede doordat er maar een 3 pk motor achter hangt. Na 3 kwartier varen kwamen we eindelijk bij de ganzensluis aan die de IJssel scheidt van het Ganzendiep. Nu bleek de sluiswachter net een uur pauze te hebben dus we moesten een uur wachten voordat we de sluis door mochten. Gelukkig was het erg warm en we besloten bij camping Seveningen in het water te springen om even af te koelen."

Het lange wachten werd beloond. Toen het tweetal op de visplek aankwam was het meteen raak. "Bij de visplek aangekomen ben ik nog even bezig mijn hengel voor elkaar te maken maar Tim gooit alvast zijn hengel uit. Nog voordat het aas de bodem heeft geraakt buigt zijn hengel krom. Ik zit vast, zegt Tim. Maar gelijk begint er iets aan de hengel te trekken. Het is een vis, een hele grote! Eerst denken we aan een grote snoekbaars, maar als de vis na een lang gevecht aan de oppervlakte komt zien we het, een meerval! Ik pak het schepnet en haal de vis binnenboord. Ik kon het haast niet geloven, een mooie gezonde grote meerval op de IJssel. En dit binnen een minuut. Een paar mooie foto’s maken en terugzetten."

"De laatste jaren worden er steeds meer meervallen in de IJssel gevangen maar het blijft bijzonder om er zelf eentje in je handen te hebben." Dat de meerval erg sterk en mooi dik was, geeft volgens het tweetal aan dat het goed gaat met de meervallen in de IJssel.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 11 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 16 uur geleden