Afbeelding

Orgelconcert Everhard Zwart in Kampen

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - Organist Everhard Zwart geeft zaterdag 3 september een orgelconcert in de Bovenkerk in Kampen. Zowel de concertgever als de vele orgelliefhebbers kijken uit naar dit jaarlijks hoogtepunt. Het optreden begint om 20.00 uur. De toegang kost 10 euro en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Op het programma staat onder andere Lyric Symphony van de Amerikaanse organist/componist Rulon Christiansen (1949). Deze Symphony is de afgelopen maanden in Nederland in première gegaan en de reacties waren volgens de organisatie bijzonder positief. Everhard Zwart is tot nu toe de enige organist in ons land die deze verrassende en melodieuze Symphony op het repertoire heeft staan.

Onderscheidingen

Everhard Zwart heeft als concertorganist zijn sporen inmiddels ruimschoots verdiend. Voor het 37e jaar heeft hij de zomermaanden besteed aan het geven van tientallen orgelconcerten door het hele land, of een stuk over de grenzen. Voor al zijn bijzondere verdiensten in binnen- en buitenland ontving hij in 2008 een Koninklijke onderscheiding en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en volgde in 2009, voor zijn grote inzet voor de Franse Orgelcultuur, een zilveren medaille van het 'Societe Arts-Sciences-Lettres' in Parijs.

De organisatie vertelt: "Dat hij deze onderscheidingen verdiend heeft, bewijst hij avond aan avond door zeer veelzijdige programma’s te presenteren. Daarbij mag vermeld worden dat zijn voorliefde uit gaat naar de Frans romantische orgelliteratuur van onder anderen Widor, Vierne, Guilmant, Franck; daarnaast is hij een majestueus vertolker van Bach, Reger, Liszt en andere beroemde componisten zoals Händel of Mendelssohn. Ook weet hij zijn concertbezoekers altijd emotioneel te raken met een bekend lied- of koraalbewerking van de hand van zijn vader, zijn grootvader, of van zijn leermeester Feike Asma."

Meer informatie is te vinden op www.everhardzwart.nl.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 12 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 17 uur geleden