Afbeelding

Jongdierenkeuring gaat door ondanks dreiging konijnenvirus

Cultuur

De jaarlijkse jongdierendag van Kleindiervereniging Kampen & Omstreken staat weer voor de deur, op zaterdag 27 augustus om precies te zijn, vanaf 10:00 uur.

Dit keer vindt de jongdierendag niet plaats op de gebruikelijke locatie in de SPGIJ manege, maar zijn we uitgeweken naar Van Ittersum Groenvoorziening aan de Zwolseweg 119 in ’s Heerenbroek (Naast De Groot Diervoeders).

Reden is dat het aantal ingeschreven konijnen lager is en we uitwijken naar een wat kleinere locatie. Het aantal konijnen is lager door de perikelen rondom het besmettelijke konijnenvirus RHD2. Dit virus is sinds enige tijd in Nederland aanwezig en landelijk worden vooral wilde konijnen maar ook wel huisdier-konijnen getroffen. De ene dag zijn ze springlevend en de andere dag zijn ze ziek en sterven ze.

Gelukkig hebben de fokkers die lid zijn bij onze vereniging maatregelen getroffen en hebben ze meegedaan aan de gezamenlijke konijnen-enting op 15 augustus. Hierdoor zijn de dieren 100% beschermd en kunnen ze het virus niet verder verspreiden of oplopen. En kunnen wij de jongdierendag toch “gewoon” door laten gaan, met toch nog een dikke 200 dieren.

We hopen er een gezellige dag van te maken, wilt u eens bij een keuring aanwezig zijn van hoenders, watervogels, duifjes, cavia’s of konijnen? Dan bent u van harte welkom vanaf vanaf 10:00 uur onder het genot van een kop koffie…

Meer info hierover op www.hksv-kampen.nl.