Afbeelding
http://nl.freeimages.com

Jubileum vaartocht naar slibdepot IJsseloog

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De Natuurvereniging IJsseldelta bestaat vijftig jaar en viert dit met een jubileumvaartocht naar het Slibdepot IJsseloog. Dit vindt plaats op 17 september van 13.00 tot 17.30 uur.

De natuurvereniging werd in 1966 opgericht vanuit de Vogelwacht Kampen. In de loop van de 50 jaar vonden en nog enkele naamswijzingen plaats totdat twee jaar geleden werd gekozen voor Natuurvereniging IJsseldelta. In de 'volksmond' stond de vereniging immers al als zodanig bekend.

Tijdens de laatste jaarvergadering is een jubileumcommissie aangesteld die tot taak kreeg iets te organiseren. Na enig brainstormen kwam daar uiteindelijk een vaartocht uit. Toen de vereniging 40 jaar bestond, is er ook een vaartocht georganiseerd. Die werd door vele verenigingsleden zeer gewaardeerd. Daarom wil de jubileumcommissie er graag een feestelijke traditie van maken. Het bleek dat de meeste verenigingsleden met plezier terug dachten aan de vaartocht van 10 jaar geleden. Die traditie kan nu worden voortgezet.

IJsseloog

"Voor de 50ste verjaardag gaan we naar het slibdepot IJsseloog", aldus de organisatie "Aan boord krijgt u een kopje koffie of thee en een zelfgebakken traktatie aangeboden, op het IJsseloog zullen we samen het glas heffen waarna we een wandeling kunnen maken onder begeleiding van een IJsseloogkenner en/of een lezing kunnen bijwonen over de bijzonderheden van IJsseloog."

We gaan dus naar een uniek gebied waar je niet zomaar een voet aan land zet. De jubileumcommissie heeft, dankzij het feit dat verenigingsleden van de Vogelwerkgroep hier al meer dan 10 jaar inventarisaties uitvoeren, toestemming gekregen om een bezoek te brengen met een grotere groep. Ook zal iemand van Rijkswaterstaat komen vertellen over het gebied.

Zo ziet het programma er uit."

De gratis tocht is mogelijk gemaakt door het bestuur van de vereniging, Stadserven, een aantal vrijgevige verenigingsleden en ANV Camperland. De vereniging stelt deze tocht ook voor andere belangstellenden open. Zij kunnen mee voor een bedrag van 25 euro. Maar lid worden kan ook, dan betaalt de deelnemer tot 1917 een bedrag van 21 euro en u vaart hij of zij gratis mee.

Aanmelden kan bij Klaske van ’t Oever (w.vantoever@gmail.com). Of telefonisch 3319047.