Afbeelding
Herman IJssel

Lancering sociale marktplaats WeHelpenKampen.nl

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De website WeHelpenKampen.nl wordt 5 september tijdens een feestelijke bijeenkomst officieel gelanceerd. WeHelpenKampen is een sociale marktplaats voor het vragen, bieden en organiseren van hulp.

De organisatie vertelt: "Zo kunt u op de site zien wie er bij u in de buurt om hulp verlegen zit, kunt u om hulp vragen en kunt u aangeven waar u een ander graag bij helpt. WeHelpenKampen is laagdrempelig, u kunt er bijvoorbeeld ook terecht als u iemand zoekt om mee te sporten. Meedoen op WeHelpenKampen.nl is helemaal gratis. "

De bijeenkomst vindt plaats in woonzorgcentrum Margaretha in Kampen en begint om 15.30 uur. Inwoners van de gemeente Kampen zijn uiteraard van harte welkom bij de lancering. "Dus bent u benieuwd naar WeHelpenKampen, meldt u dan aan voor de bijeenkomst door een mail te sturen naar m.last@welzijnkampen.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar."

Kamper Kracht

Op WeHelpenKampen worden verborgen krachten uit de samenleving zichtbaar. De organisatie vertelt: "In Kampen noemen we dat Kamper Kracht. Soms biedt u hulp aan en soms heeft u hulp nodig." Zo werkt dat ook voor Kampenaar Anke Koning: “Ik help graag mensen in mijn omgeving. Zo doe ik weleens naaiwerk voor een buurman, waarna hij mij weer helpt met het schilderen van mijn plafond. Of ik help mijn buurvrouw met het huishouden en zij rijdt mij af en toe naar het ziekenhuis. Ik woon in een sociale buurt waar we elkaar helpen. Het is fijn dat ik met een hulpvraag nu ook op WeHelpenKampen terecht kan. Ik geloof echt in de kracht van samen.”

Handig: besloten groepen

Naast het vraag en aanbod gedeelte heeft WeHelpenKampen de mogelijkheid om besloten groepen aan te maken. Bijvoorbeeld voor de organisatie van een straatfeest of om de zorg rondom iemand te regelen. U kunt binnen een groep taken verdelen, hulpvragen uitzetten, een agenda beheren en via een logboek informatie uitwisselen.

WeHelpenKampen is een initiatief van Stichting Welzijn Kampen. Margriet Last, consulent vrijwilligerswerk bij SWiK: “Via de Vacaturebank van onze Vrijwilligerscentrale plaatsen maatschappelijke organisaties al jaren hun vacatures voor vrijwilligers. De Vrijwilligerscentrale bemiddelt vervolgens tussen de vrijwilliger en de organisatie. WeHelpenKampen is een mooie aanvulling op de Vacaturebank omdat de hulpvrager hier zelf contact kan leggen met de hulpaanbieder. Bovendien kun je op de Vacaturebank geen hulp aanbieden, dat kan via de sociale marktplaats wel.”

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 18 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00