Afbeelding
https://stocksnap.io

GroenLinks ontstemd over reactie college op waarschuwing door accountant

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De gemeente Kampen heeft een waarschuwing gekregen van de accountant EY. De accountant heeft twijfels over de ambitie die de gemeente Kampen heeft met het glastuinbouwproject de Koekoek: de grondprijs is te hoog ten opzichte van andere vergelijkbare projecten in Nederland. Dat betekent dat de gronden voor een te groot bedrag in de jaarrekening staan en dat de gemeente dat zou moeten bijstellen. De accountant verwacht namelijk dat de gronden niet voor de gehanteerde prijs verkocht worden.

Het college van B&W wuift in De Stentor de waarschuwing van de accountant weg alsof er niets aan de hand is. GroenLinks begrijpt die houding van het college niet. "Het college heeft het over een plan om meer kavels aan de man te brengen. Dat is ronduit wishful thinking. En los daarvan: de accountant roept niet zo maar wat’’, stelt Edwin Burgman van GroenLinks.

Té Optimistisch

"De accountant heeft als opdracht om zekerheid en getrouwheid van de jaarrekening te bepalen. De accountant geeft gemotiveerd aan waarom de cijfers te optimistisch zijn. Weliswaar heeft de gemeente vorig jaar miljoenen afgeboekt op de exploitatie door de grondprijs te verlagen, maar ook na deze afboeking ligt de grondprijs nog ver boven het landelijk gemiddelde. Er zijn in Nederland vergelijkbare projecten waar de grondprijs slechts een derde is van de grondprijs in Kampen."

Er zijn in de afgelopen jaren al veel plannen geweest om de grond in de Koekoek te slijten, maar er zijn volgens GroenLinks simpelweg te weinig geïnteresseerden. De accountant beaamt dat. In de afgelopen 3 jaar is er niets verkocht. Edwin Burgman: "Het college schermt met de opleving in de bouwsector, maar dat is een andere branche dan die van de glastuinbouw en met die branche gaat het helemaal niet goed. Een bank gaf aan dat er in de afgelopen 10 jaar slechts 500 ha aan glastuinbouw is bijgekomen in heel Nederland. Diezelfde bank geeft voor de glastuinbouw een zeer gematigd marktperspectief af."

GroenLinks wil dat het college de waarschuwing van de accountant serieus neemt in plaats van de financiële problemen voor zich uit te schuiven. "Het is hoog tijd voor debat over de toekomst van de Koekoek. Wij willen weten hoeveel verlies we nog in de Koekoek kunnen verwachten en tegelijk nadenken over andere kansen voor de Koekoek, zoals bijvoorbeeld het maken van velden met zonnepanelen." zegt Burgman namens GroenLinks.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 10 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 22 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57