Afbeelding
Merlijn Doomernik

Rosanne Philippens met Ars Musica in Bovenkerk Kampen en De Doelen

Cultuur

Rosanne Philippens met Ars Musica in Bovenkerk Kampen en De Doelen

Stervioliste Rosanne Philippens vervangt op 16 en 17 september Carla Leurs die wegens zwangerschap moest afhaken. Philippens zal zich in zeer korte tijd het fantastische vioolconcert in E klein van Mendelssohn eigen maken. Een unieke gelegenheid om deze wereldberoemde violiste live te zien en horen!

Op 16 september is Rosanne al te horen in de Bovenkerk van Kampen. Op 17 september staat ze met het Ars Musica Orkest in De Doelen van Rotterdam. Rosanne Philippens, winnaar van het Oscar Back-concours in 2009, won vele prijzen en is uitgegroeid tot een internationaal topvioliste. Zij bespeelt een Stradivarius die eerder door Janine Jansen werd bespeeld.

Philippens wordt begeleid door het Ars Musica Orkest, dat deze avond in De Doelen ook ‘die Unvollendete’ (symfonie no. 8) van Franz Schubert zal uitvoeren onder leiding van Patrick van der Linden. Daarnaast zullen verschillende koorwerken van Mendelssohn-Bartholdy ten gehore worden gebracht: Psalm 55 (“Hör mein Bitten”), Psalm 114 (“Da Israel aus Egypten zog”) en Verleih uns Frieden. Overige medewerkenden: Het Ars Musica Concertkoor en de Ars Musica koorschool olv. Marjon van der Linden. Zie ook www.stichtingarsmusica.nl.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 18 uur geleden