Afbeelding
Bas Wilberink

Inwoner AZC aangehouden in verband met zedenmisdrijf

Algemeen

KAMPEN - De politie heeft zondagavond een 33-jarige inwoner van het Asielzoekerscentrum in Dronten aangehouden in verband met het zedenmisdrijf dat in de nacht van zaterdag op zondag aan de Flevoweg plaatsvond. Een 17-jarig meisje werd hier van haar fiets getrokken en slachtoffer van een zedenmisdrijf. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die iets over het incident kunnen zeggen.

Omstreeks 3.00 uur fietste het meisje op de Flevoweg. Tussen de Prisma court en het tankstation werd zij door de man van haar fiets getrokken waarna het incident plaatsvond. Hierna vluchtte de man weg. Het meisje is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht en maakt het naar omstandigheden goed. Het is volgens de politie nog onduidelijk wat er precies is gebeurd, wel wil teamchef Johan Ekkel bevestigen dat het gaat om een ernstig zedenincident. De politie is terughoudend met informatie over het incident om het onderzoek niet te schaden.

De politie startte zaterdagnacht direct een onderzoek op locatie en verrichtte de hele nacht sporenonderzoek op en rond de plaats van het incident. De Flevoweg is hierdoor enkele uren afgesloten geweest.

Getuigenoproep

De politie is nog altijd op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien. "Heeft u in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 september op of rond de Flevoweg in Kampen iets gezien of gehoord wat de politie kan helpen bij het onderzoek? Bel dan 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl."