Afbeelding
bron: jechida.nl

Duo Malka brengt Jiddische liederen

Cultuur

29 september a.s. treedt het Duo Malka op in de Lutherse kerk aan de Burgwal 85 te Kampen. Duo Malka brengt Jiddische liederen met bijzondere piano arrangementen. Op hun repertoire staan poëtische composities van de troubadour Leibu Levin op het werk van Jiddische dichters zoals Itsik Manger, Anna Margolin en H.Leivick. Dit zijn meest onbekende liederen waar Hanan Winternitz heel bijzondere piano arrangementen bij heeft gemaakt.

Duo Malka is sterk in de 2-stemmige liederen zoals Her main kind. De swingende noot komt uit het Jiddische theater, met liedjes zoals Mazl en Ikh hob dich tsufil lib.

Tevens zal er informatie gegeven worden over het Jiddische lied en de sociale context ervan. Malka is een Jiddische meisjesnaam die in veel liedjes voorkomt, vaak als Malkele, wat kleine Malka betekent. Het is afgeleid van het Hebreeuwse woord voor koningin.

Het optreden van Duo Malka is een van de activiteiten die worden aangeboden door de Verrekijkers, het samenwerkingsverband tussen de Lutherse Gemeente, de Doopsgezinde Gemeente en de Vereniging van Vrijzinnige Hervormden, allen te Kampen. Zie voor al onze activiteiten het handige overzicht in onze kalender op onze website www.vrijzinnigkampen.nl

Meer informatie over Duo Malka treft u op hun website www.jechida.nl/duo-malka.

Tijdstip/kosten

Aanvang 20.00 uur, Entree Euro 5,-

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.