Het vierkant centraal in de Stadsgehoorzaal

Cultuur

KAMPEN - In de Stadsgehoorzaal is op 20 oktober de voorstelling The Square te zien. De voorstelling ging op 19 mei in première tijdens het SPRINGfestival in Utrecht.

De voorstelling is gemaakt door Nicole Beutler. Zij staat bekend om haar beeldende theater; filosofisch, poëtisch, opwindend en altijd doordrongen van subtiele humor. In haar nieuwste voorstelling 6: THE SQUARE, het tweede deel van haar Bauhaus-trilogie over de geometrische basisvormen cirkel, vierkant en driehoek - onderzoekt Beutler de betekenis van ‘het vierkant’ in onze samenleving.

De organisatie vertelt: "In de natuur komt het vierkant niet voor. Deze vorm bedacht de mens zelf. Om orde te scheppen, grenzen te trekken, af te bakenen. In 6: THE SQUARE nodigt Beutler uit om de wereld te bekijken door een vierkante bril. Acht dansers geven zich over aan complexe structuren gebaseerd op de Amerikaanse square dance en de Aziatische precision walking, terwijl één actrice de belichaming is van verschillende stemmen en populistische speeches van o.a. Donald Trump en Geert Wilders die onze huidige tijdsgeest beheersen. In vier ‘scenes’ toont 6: THE SQUARE de onophoudelijke poging van de mens om het ongrijpbare te ordenen."

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.nbprojects.nl.