Podoloog Peter Eriks helpt je voeten op weg
Podoloog Peter Eriks helpt je voeten op weg brugmedia.nl

Podoloog Peter Eriks helpt je voeten op weg

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Hij is nieuw in Kampen. Wie niet beter weet, hoort in Peter Eriks iemand praten met het enthousiasme van een man die net het vak van podoloog heeft ontdekt. De waarheid is dat hij al jaren mensen met voetproblemen op weg helpt. Wat vaak gelijk staat aan een leuker leven. Voeten dragen nu eenmaal het hele lichaam.


Voor Fysiotherapie West was dat reden om Eriks te vragen de praktijk te komen versterken. In aanvulling op zijn werk als podoloog in Apeldoorn en Friesland zal hij in Kampen woensdags en vrijdags werken op afspraak.
Voeten heb je globaal in drie soorten – de neutrale, de holvoet en de platvoet – maar de problemen die er mee samengaan zijn divers. Eriks ziet ouders met jonge kinderen met voetproblemen voorbijkomen en dikwijls ook ouderen die soms te lang hebben gewacht. “Het gebeurt regelmatig dat iemand weet heeft van zijn voetenprobleem maar daarmee doorloopt. Dat vanwege de onterechte aanname dat correctiezolen betekenen dat je je schoenencollectie kunt weggooien of voortaan aan een soort schoenen vastzit. De waarheid is dat ik zooltjes maak met een dikte van drie millimeter als het moet.” Eriks bekijkt de voet in relatie tot het hele lichaam. Het probleem kan immers heel goed ergens anders wegkomen.
Een typisch westerse kwaal is te weinig vet onder de voet. Dat resulteert in pijn. Knobbels aan de grote teen en heupen die verkeerd staan (bij platvoeten) en de rugklachten die daarmee samengaan, komen ook regelmatig voor. Uniek voor een podoloog is dat Eriks niet alleen zolen, maar tevens de hele schoen aanpast voor wie lengteverschil heeft in de benen. Eriks is aangesloten bij stichting LOOP zodat de kosten – afhankelijk van je verzekering (deels) worden vergoed.


Podopraktijk Eriks
Mob: 06 – 55 32 28 93
Fysiotherapie West
Zenegroen 29
Tel: (038) 331 48 10

Afbeelding
Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 11 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 16 uur geleden