Afbeelding

Eerste rentestijging aangekondigd; zet nu 20 jaar vast voor 2,2

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De afgelopen jaren is de rente naar een prehistorisch laagterecord gezakt. De hypotheekrente kan op dit moment twintig jaar vastgezet worden tegen 2,2 procent. Tien jaar vast al vanaf 1,5 procent. Ongekend laag. Het is echter de vraag hoe lang de rentes nog zo laag blijven. Vorige week is de eerste rentestijging voor de vijfentwintig jaar vaste rente aangekondigd.

De hypotheeklast is voor de meeste huiseigenaren de grootste kostenpost in de maand. Een rente van 4 tot 5 procent was de afgelopen twintig jaar heel normaal. Maar wie nu de hypotheek omzet, kan de rente voor de komende twintig jaar vast zetten voor 2,2 procent. "Nooit meer hoge maandlasten! Weten waar je aan toe bent.", aldus een medewerker van Terpstra Hypotheken. "En bij verhuizing? Dan neemt u deze rente gewoon mee naar de nieuwe woning! Wie nog steeds teveel betaalt, doet er goed aan te laten bekijken of het omzetten van de hypotheek nu haalbaar is en wat de consequenties zijn voor de maandlasten. In veel gevallen kan de rente zelfs omlaag zónder dat u te maken krijgt met een boete."

Terpstra Assurantiën & Hypotheken adviseert u gratis en vrijblijvend. Wie deze week contact opneemt met de hypotheekspecialist, krijgt bij wijziging van de hypotheek bovendien fikse korting op de kosten. Zie ook de paginagrote advertentie elders in dit blad. Bel 3336241, mail info@terpstrahypotheken.nl. Of app 'actie' naar 0653860102. Het kantoor neemt dan binnen 24 uur contact met u op.