Afbeelding

Concerto Basilica uitverkocht; eenmalig extra concert ingelast

· leestijd 2 minuten Cultuur

Dat er interesse zou zijn voor het dubbelkoor-concert van het (oorspronkelijk) gospelkoor de Euphonion Singers uit Wilsum en Vox Five uit Kampen (van oorsprong een popkoor) hadden de koren wel verwacht, maar dat het zo snel uitverkocht zou zijn, hadden ze in hun stoutste dromen niet durven hopen. Feit is dat er voor het concert op zaterdag 12 november geen kaarten meer beschikbaar zijn. “Elke bezoeker moet het concert intens kunnen beleven. Daarop is het aantal zitplaatsen afgestemd zodat het zicht op het podium, het koor en de geluidskwaliteit voor iedereen optimaal zijn”, aldus de organisatoren. Gezien de grote belangstelling is besloten nog één extra Concerto Basilica te geven. Het extra concert vindt plaats op zondag 13 november om 16.00 uur in de Buitenkerk, Buiten Nieuwstraat 101 te Kampen. Toegangskaarten zijn voor € 8,- per stuk te bestellen via www.voxfive.nl of www.euphonionsingers.nl of rechtstreeks te verkrijgen bij Tabaktief Th. Goosen aan de Oudestraat 130 in Kampen. Ook voor dit concert geldt: wees er snel bij, want op = op. Indien er nog plaatsen beschikbaar zijn, is de toegang op de dag zelf € 10,-.

Muzikale samensmelting

Het Concerto Basilica is een concert waarin de muzikale kwaliteiten van de Euphonion Singers en Vox Five in één gezamenlijke akoestische belevenis worden gebundeld. Twee totaal verschillende koren brengen één harmonieus geluid in het speciaal opgezette ‘basiliek’-programma. Tijdens Kerst in oud Kampen 2015 hebben de koren, die beiden onder leiding staan van componist-arrangeur en muzikale duizendpoot Anton Jansma, al enkele nummers samen gezongen. Veel bezoekers van KIOK namen de tijd om in de Buitenkerk te blijven luisteren. Ook toen al bleken de mini-optredens van beide koren ware akoestische belevenissen, mede dankzij de geluidsversterking die op een bijzondere manier aan de kerk akoestiek was aangepast. De reacties vanuit het publiek waren zodanig positief dat de koren met deze ervaring nog een stap verder zijn gegaan. Afgelopen juni hebben zij tijdens Amusing Hengelo (het grootste korenfestival in Nederland) een speciaal samengesteld dubbelkoor-concert ten gehore gebracht. Dat concert vond plaats in de Lambertus basiliek, één van de mooiste akoestische ruimtes van Nederland (zie voor filmpjes van dit optreden www.facebook.com/euphonionsingers). Dit basiliek-programma werd met een overweldigend enthousiasme door het publiek ontvangen en daarop is het idee ontstaan om dat dubbelconcert nog eens in de eigen regio te herhalen.

Achtergrond

De Euphonion Singers bestaan als koor al ruim 45 jaar en zijn ooit begonnen als plaatselijk gospelgroepje. In de loop der jaren zijn de Euphonion Singers uitgegroeid tot een welhaast legendarisch koor met een indrukwekkende veelzijdigheid en kwaliteit, dat een unieke plaats inneemt in het Nederlandse korenveld. Sterke kanten: grote diversiteit in muziekstijlen en koorsounds, meeslepende uitstraling, sublieme solisten en breedheid van het repertoire.
Vox Five is in september 2008 opgericht vanuit de filosofie ‘Je hoeft niet te kunnen zingen om bij een koor te komen, want zingen kun je leren'. Het gaat er vooral om lekker met elkaar muziek te maken en daaraan heel veel plezier te beleven. Het koor zingt vette pop- en rocknummers maar ook gevoelige ballads uit de jaren zestig tot nu. Dat varieert van nummers van Michael Jackson, Queen en The Beatles tot Adèle, Fun en Gavin Degraw. Beide koren staan vanaf het begin onder leiding van Anton Jansma. Zie voor uitgebreide informatie de websites van de twee koren.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 14 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 16 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41