Afbeelding
Shutterstock

Lezingen van natuurfotograaf Herman van der Hart

Cultuur

KAMPEN – Op uitnodiging van Groei & Bloei geeft natuurfotograaf Herman van der Hart op maandagavond 14 november twee lezingen. Voor de pauze komt de natuur van de IJsseldelta aan bod. De fotograaf woont in Zalk en de foto’s uit deze lezing zijn gemaakt tussen Zwolle en Kampen.

U krijgt een aantal hoogtepunten te zien, door alle seizoenen heen, van de karakteristieke landschappen rond de IJssel, en van de flora en fauna.

Na de pauze gaat het over de regenwouden van Papua Barat (het vroegere Nederlands Nieuw Guinea), Sulawesi en Borneo. De natuur van Papua Barat is uniek vanwege de Paradijsvogels, de dichte ongerepte regenwouden en zijn oorspronkelijke bevolking, de Papoea’s. Het eiland Sulawesi staat bekend om de bijzondere cultuur van de Toraja’s in het centrale hoogland. Tot slot wordt een kijkje gegund in het regenwoud van het Tanjung Puting National Park, in het zuiden van Borneo, waar de prachtige Orang Oetans nog in het wild te bewonderen zijn.

Locatie: zalencentrum De Leuke Hanzestad, IJsseldijk 12 in Kampen. Datum: 14 november. Aanvang: 20.00 uur. Entree: 3 euro.