Afbeelding

Het is Halloween: ‘Kom geef me een hand’

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – “Kom geef me een hand”, zegt een van de meisjes tegen een andere jongedame. Een groepje staat net op het punt om de tent van Sinterklaas binnen te gaan. Meestal kan je van de goedheiligman zelf ook nog wel een handje krijgen, maar in dit geval is dat misschien niet zo’n goed idee. Dit is namelijk Horror-Sint en het is nog lang geen 5 december. Het is …. Halloween.

Dat betekende zaterdagavond een avond griezelen op het terrein van het woonwagenkamp aan de Wielstraat. Wekenlang hadden de bewoners tijd en energie gestoken in het feest en dat was te merken op de avond zelf. De acts waren ‘angstaanjagend’ en toch ook weer niet zo dat de allerkleinsten die avond geen oog meer dicht zouden doen. Na afloop was er bovendien een gezellig feest ter afsluiting voor jong en oud.

Behalve Horror-Sint was er – wie kent hem inmiddels niet – de Horror-Clown. Freddy Krueger was van de partij en verder tal van personen die je liever niet tegenkomt in een donkere steeg. Helaas was er geen ontkomen aan, want een donkere gang met figuren die het daglicht niet verdragen, was in het parcours opgenomen. Jolanda van de Vorstenbosch, Elisa de La Combe en Kaylee Descendre vonden dat toch wel het meest spannend. Echt bang zijn ze niet. Inmiddels zijn ze wel wat gewend. “We zijn ook naar Halloween in Walibi geweest”, roepen ze in koor. “Wat wel eng is, is dat je nooit weet wat er gaat gebeuren en er zo opeens iemand op je kan komen afrennen”, vindt Jolanda.

Albertino Balm is ook niet de bangste. Maar toch … “Alleen al de muziek en de hele sfeer brengen je in de griezelstemming.” De volwassenen hebben er samen alles aan gedaan om van Halloween een bijzondere gebeurtenis te maken. Volgens Marona Sellis en Manuela van de Vorstenbosch hebben velen de handen uit de mouwen gestoken en iedereen financieel bijgedragen. Een beetje trots op het resultaat zijn de bewoners dan ook wel. Vooral ook omdat een zo groots opgezet Halloween niet in een andere Kamper wijk wordt gevierd.

Halloween is een feest dat vooral in de Verenigde Staten erg populair is. Daar gaan kinderen vaak verkleed langs de deur en krijgen ze snoep. Griezelen hoort ook bij Halloween. In Nederland wordt Halloween populairder en vindt het op verschillende plekken in het land plaats.

Afbeelding