Afbeelding

Rendez-vous met Alpine: Zeldzaam merk laat het autohart sneller slaan

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Alpine was en is zo’n zeldzaam merk dat de titel witte raaf onder de sportwagens verre van overdreven is. Als er dan een flink aantal neerstrijkt op één plek is dat bijzonder. Niet te verwarren met toevallig. Want de liefhebbers van de Alpine Club Nederland die zaterdag 29 oktober Kampen bezochten waren daar op uitnodiging van Wimfried van Kesteren.

De Kamper ondernemer (Renault) is namelijk liefhebber in elke vezel. En dus nam hij met alle plezier de organisatie van de jaarafsluiting van de Alpine Club voor zijn rekening. Het werd een dagje toeren door Kampen en omgeving waarbij ook Zwartewaterland werd aangedaan. Lachend zegt Van Kesteren: “Als ik had geweten dat er vier werkdagen voorbereiding in zouden zitten ….”

In werkelijkheid doet hij het met alle plezier. Meerijden in een eigen Alpine doet hij die dag niet. “Ik heb al meerdere keren meegereden, dus ik weet hoe het is.” ‘Hoe dan?’, luidt een logische vraag. “Het is fantastisch. Je houdt allemaal van hetzelfde merk en rijdt achter elkaar aan. Je ziet veel mensen naar je kijken.”

De Alpine Club zelf is volgens Van Kesteren ook een warm bad. Om die reden rijdt er zelfs een trotse Alpine-bezitter uit België mee. “Die is er elke keer bij”, weet Van Kesteren. Ook van de partij is een man uit Heino. Zijn witte Alpine verkeert in uitmuntende

staat. Dat wil in dit geval zeggen technisch in orde, origineel en erg mooi om te zien. “Ik heb er onlangs op een beurs in Brussel nog een prijs mee behaald”, meldt hij met enige trots voor hij aansluit in de rij Alpine’s.

Alpine onderhoudt sterke banden met Renault. We schrijven inderdaad de tegenwoordige tijd. In 2017 komt er namelijk een nieuwe Alpine. Daarmee is een oud merk (Alpine verdween in de jaren negentig van de vorige eeuw) nieuw leven ingeblazen. En dat is, zo stelt Van Kesteren, meer dan een format dat door moederbedrijf Renault wordt uitgerold en veel meer dan goede pr. “De nieuwe Alpine wordt een heel eigen merk. Er schuilt Renault-techniek in, maar op geen onderdeel zal je die naam aantreffen. Het leidt ongetwijfeld tot een nieuwe schare Alpine-fans.”

Hoewel Van Kesteren tevens Renault-adept is, geldt dat lang niet voor alle Alpine liefhebbers. De Franse constructeur heeft een heel eigen publiek. Fans die allemaal hun eigen liefde koesteren. Tussen de blauwe Alpine A110 (dat toch wel geldt als het oermodel) en de A610 gaapt een gat van drie decennia. Er bestaat dan ook niet zoiets als de Alpine. Het zijn er meerdere. Van Kesteren: “Welke de mooiste is? Dat is voor iedereen anders. Maar welke Alpine je ook koopt, het is een goede investering. Ze worden alleen maar meer waard.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 11 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 13 uur geleden