’s-Heerenbroek maakt het zichzelf lastig bij hekkensluiter

EPE – ’s-Heerenbroek won zaterdag met 1-3 bij hekkensluiter EZC ’84, maar het ging zeker niet gemakkelijk in Epe. Na een goede start en een 0-2 voorsprong, sloop er gemakzucht in de ploeg van trainer Anton Visscher. Diep in de tweede helft kwam EZC terug tot 1-2. Daarna stond ’s-Heerenbroek onder druk, maar de gelijkmaker zat er niet in voor de thuisploeg. In blessuretijd besliste William Meuleman het duel: 1-3.

’s-Heerenbroek was in de eerste twintig minuten oppermachtig en kwam op een 0-2 voorsprong via treffers van Wim Kwakkel en William Dekker. Daarna vatte ’s-Heerenbroek het te gemakkelijk op en ging het teveel mee in het lage tempo van EZC. In de rust vertelde Visscher tegen zijn spelers dat ’s-Heerenbroek vooral tegen zichzelf speelde. “We waren niet meer geconcentreerd bezig en dan krijg je allemaal verkeerde handelingen. Dan denk je dat het in de tweede helft beter zou gaan, maar het tegendeel was waar.”

EZC kwam tien minuten voor tijd op 1-2. Keeper Jelmer Visscher hield de bal te lang vast. Dat werd door de arbiter bestraft met een vrije trap op de zestien meter-lijn. Uit deze vrije bal knalde EZC raak. In de slotfase pompte EZC alles naar voren. Het leidde tot veel hectiek, maar niet tot doelrijpe kansen. In de blessuretijd maakte Meuleman de bevrijdende 1-3.