Afbeelding

DOS Kampen pakt winst via late treffer

· leestijd 1 minuut Sport

OMMEN – OZC Ommen en DOS Kampen leken zaterdag op weg naar een puntendeling. In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd kwam Twan Knul echter met een onverwachtste surprise door de winnende treffer voor zijn rekening te nemen: 1-2.

DOS was voor rust de betere ploeg, maar bracht dat onvoldoende tot uiting in de score. De Kampenaren kwamen niet verder dan een treffer van Robin Horstman in de 35ste minuut. Hij scoorde uit een voorzet van Tom Diender.

In de tweede helft ging OZC drukken en kreeg DOS het moeilijk. Na ongeveer een uur spelen kwam de thuisploeg langszij. In het laatste kwartier legde OZC nog meer aanvallende accenten. Hierdoor ontstond meer ruimte voor DOS. De bezoekers speelden enkele gevaarlijke situaties echter niet goed uit. Vlak voor tijd kwam DOS toch nog op 1-2. Na een voorzet van Beuling was het twee keer net niet voor DOS. In derde instantie scoorde Twan Knul.

“We hebben fantastisch geknokt voor een overwinning. Dat dat uiteindelijk nog is beloond is super. Maar door in de goede fase niet verder afstand te nemen, hebben we het onszelf nog heel moeilijk gemaakt”, aldus DOS-trainer Han Hanekamp.

Voor Hanekamp was de wedstrijd ook een terugkeer bij zijn oude club waar hij drie jaar werkzaam was. “Bij OZC heb ik een bijzonder goede tijd gehad. Het was speciaal om terug te zijn. Natuurlijk baalde OZC van de nederlaag, maar ik merkte dat ze het me bij de club wel gunden. Dat was fantastisch om te ervaren. Het was bijzonder prettig om terug te zijn.”

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.