Tennekes

Verliezend KHC maakt teveel fouten tegen WHC

KAMPEN – KHC verloor zaterdag met 1-4 van WHC. Een nieuwe tik voor de veelgeplaagde Kamper eersteklasser. Persoonlijke fouten deden de ploeg wederom de das om.

In de eerste helft was wel al te zien dat WHC meer kwaliteit in huis heeft, maar de 0-2 ruststand was zeker geflatteerd. Toch deed KHC het zichzelf aan, al had het ook pech in de 8e minuut. Een kopbal van Jeffrey de Nooijer stuitte tegen de kruising. Even later gaf KHC een cadeautje. Na een communicatiefout tussen Lesley de Munnik en Nick Notrot kreeg Maikel van de Wijk vrij baan. Hij maakte het vervolgens goed af.

KHC probeerde daarna om de schade te herstellen. Een schot van grote afstand van Karim Gabara ging over. Even later had WHC-keeper Jasper Kuiper alle moeite met een venijnig schot van Ibrahim Tuncer. Vlak voor rust was er weer een domper voor KHC. Jonathan van Marle deed KHC pijn door raak te koppen. Hierbij zag KHC-goalie Demi Loet-Loetoer er niet goed uit.

Na rust hoopte heel KHC op een snelle aansluitingstreffer. Dat scenario kwam uit. In de 52ste minuut kopte De Munnik raak. Veel te snel liet KHC de marge weer oplopen. De geheel vrijstaande Jasper van der Stouw kopte raak. Een kwartier voor tijd scoorde invaller Özhan Kardag de 1-4. Daarna bleef KHC meer schade bespaard.

“We geven teveel cadeautjes weg. Daar kun je niet tegen voetballen, maar we maken ook geen goals. Zo win je nooit een wedstrijd. Daar moeten we aan werken. Dit is de schuld van het hele team”, aldus Ibrahim Tuncer. Volgens de aanvaller wordt het mentaal steeds zwaarder voor KHC. “In de koppies zit het niet helemaal goed. Het speelt toch mee als je elke week verliest. Ik hoop dat het geluk een keer naar ons toekomt, maar geluk moet je ook afdwingen en dat doen we niet.”