Clubkampioenschappen Deltasteur 2016
Clubkampioenschappen Deltasteur 2016 De Clubkampioenen van 2016

Clubkampioenschappen Deltasteur 2016

· leestijd 1 minuut Sport

Dit jaar moesten de clubkampioenschappen ‘verzwommen’ worden over twee weekenden. Hierdoor duurde het een week langer voordat beslecht was wie zich dit jaar clubkampioen 2016 mocht noemen. De uiteindelijke winnaars waren Marit Boxum bij de dames en Jari Hofsink bij de heren. Bij de meisjes ging Demi Westendorp er vandoor met de titel en bij de jongens Yanieck Frijstein.

In een uiterst ontspannen sfeer werden de twee wedstrijddagen van de clubkampioenschappen afgewerkt en werden er weer fraaie races voorgeschoteld aan het publiek. Het zwembad in IJsselmuiden leent zich eigenlijk niet voor wedstrijden met ongeveer 85 deelnemers, maar door een prima samenwerking van de zwemmers en organisatie leverde het wel een knusse en gezellige sfeer op.

Bij de meisjes/dames zijn de volgende namen clubkampioen geworden in hun leeftijdsklasse: Anne van der Kamp, Marlouke Frijstein, Laura van der Wal, Demi Westendorp, Milou ten Koppel, Manon de Manon, Marit Boxum, Fabiola Bosman en Annet van Stratum. Bij de jongens/heren waren dit: Simon Vahl, Arjan Boogaard, Bram Wammes, Yanieck Frijstein, Kylian Heederik, Kevin van Dijk, Raymond van Unen, Michiel Smit, Dinand Schutte en Jari Hofsink.

In de pauze van de tweede dag werden er nog zwemmers in het zonnetje gezet vanwege bijzondere prestaties het afgelopen jaar. De grootste vooruitgang werd vorig seizoen geboekt door Arjan Boogaard en dit leverde hem de ‘seconden vreter beker’ op. De prestatiebeker (een aanmoedigingsprijs voor een bijzondere prestatie) werd uitgereikt aan de zwemmers die vorig jaar in de D3-klasse competitie zijn gepromoveerd. Als laatste ontvingen Kylian Heederik, Milou ten Koppel en Yanieck Frijstein een presentie van de zwemcommissie, omdat zij vorig jaar (zeven in totaal) medailles wonnen op de Nederlandse Kampioenschappen.