Daan Anthony

Wilsum verliest met geflatteerde cijfers

WILSUM – In eigen huis heeft Wilsum zaterdag niet voor een stunt kunnen zorgen. De oranjehemden verloren met 0-4. De nederlaag was verdiend, maar wel geflatteerd. Wilsum gaf de titelkandidaat goed partij, maar ging niet goed om met de kansen die het kreeg.

In het eerste kwartier had Wilsum op voorsprong moeten komen. Eerst had William Kaminyoge net teveel tijd nodig om goed uit te kunnen halen. Even later liet Sonke de Velde een grote kans liggen. Aan de andere kant kreeg Zwolsche Boys de 0-1 in de schoot geworpen. De bezoekers profiteerden van een communicatiefout tussen John Veenstra en keeper John Mulder.

Enkele minuten later leek De Velde op weg naar de gelijkmaker. De aanvaller ging alleen op het doel en werd vervolgens getorpedeerd door de goalie. De doelman kwam er zeer goed vanaf met geel. Vijf minuten voor rust kwam Zwolsche op 0-2 via een ingestudeerde vrije trap.

Ook in het tweede bedrijf bood Wilsum goed tegenstand. Toch kwam Zwolsche Boys een kwartier voor tijd op 0-3, wederom uit een vrije trap. Nadat een inzet van Wilsum van de lijn werd gehaald, viel in blessuretijd nog de 0-4.