Afbeelding

Kampen Tourist Info verkoopt stenen van schutsluis

Algemeen

KAMPEN - Onder het mom van historische cultivering heeft Kampen Tourist Info de hand weten te leggen op een aantal bouwstenen van de oude schutsluis in Kampen. Deze stenen zijn door steenhouwerij Van Ommen uit Kampen in kleinere delen gezaagd zodat toeristen Kampenaren toch nog een 'plakje Kamper sluis’ kunnen vastpakken, bekijken en zelfs bezitten.

De schutsluis uit Kampen die onlangs werd gesloopt om ruimte te maken voor een parkeergarage in de Buitenhaven houdt de gemoederen flink bezig in de Hanzestad. Julius Hartman, één van de mede oprichters van Kampen Tourist Info probeert zich zo min mogelijk in de discussie te mengen maar wil wel iets kwijt over de kwestie: 'Bij Kampen Tourist Info pleiten we voor duurzaam toerisme in onze Hanzestad en hierin speelt de geschiedenis van Kampen en het behoud van haar historische architectuur een belangrijke rol. Met die gedachte hebben wij getracht te redden wat er te redden valt van de reeds gesloopte schutsluis.'

Uit nader onderzoek blijkt dat de stenen deels bestaan uit kleine rivierstenen, afkomstig uit de IJssel. Het is hoogstwaarschijnlijk dat bouwstenen voor de schutsluis uit één van de oude steenfabrieken afkomstig zijn die Kampen in het verleden rijk was.

Geïnteresseerden in een 'stukje schutsluis' kunnen mailen naar info@kampentourist.info of langs komen bij het infopunt aan de Oudestraat 238.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=dhvhPOKP2-Q&feature=youtu.be