Afbeelding
Tennekes

Reflex wint gemakkelijk, maar kan nog veel beter

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN – De volleyballers van AH van Mierlo/ Reflex wonnen zaterdag met 4-0 van Avior en hebben zich daarmee nadrukkelijk gemeld als een van de titelkandidaten in de eerste divisie A. “Ons spel is nog niet op het niveau zoals we graag willen hebben, maar toch hebben we een redelijk gemakkelijke overwinning geboekt”, aldus trainer Henk Gootjes.

Avior heeft een uitstekende diagonaal-speler in de gelederen. Daar had Reflex zich in de trainingen nadrukkelijk op ingesteld. “Maar hij speelde niet. Ze hadden er iemand staan die het moest hebben van frommelwerk. Dat verraste ons. Bovendien was onze servicedruk in de eerste set niet goed. Zij speelden vrij en sprankelend volleybal. Wij stonden onder druk. Omdat we wel beschikken over bepaalde basiskwaliteiten konden we toch de eerste set pakken”, aldus Gootjes.

Reflex won met 26-24. Daarna ging het steeds gemakkelijker. “De goede diagonaal kwam erin bij Avior. Daar hadden we op getraind." Reflex kwam er steeds beter in. Onder leiding van Kay Hulsebos, die serverend enorm goed op dreef was, kwam Avior onder grote druk. “En Avior heeft dan problemen om zelf het spel te maken", weet Gootjes. De setstanden in de resterende sets waren 25-21, 25-14 en 25-19.

Reflex staat na vijf wedstrijden op een tweede plaats met twee punten achterstand op Peelpush. Volgens Henk Gootjes heeft zijn groep veel potentie. “Als deze ploeg het eigen niveau haalt en leuk speelt is er niemand in deze klasse die ons aan kan.” Maar Gootjes weigert ambitieuze zinnen uit te spreken. “Onze ambitie is spelgericht. In de beker speelden we heel goed. Toen zag je tegen ploegen uit de topdivisie wat we kunnen. We werken eraan om dat ook in de competitie te laten zien en zien vanzelf wel wat dat oplevert."