Afbeelding
Shutterstock

Informatieavond over erfrecht en nalatenschap in de Cello

Partnerbijdrages

Notariskantoor Herweijer organiseert samen met de vrijwilligers van Yarden Vereniging op donderdag 24 november 2016 een informatieavond over erfrecht en nalatenschap in de Cello in Kampen.

Na de uitvaart moeten er allerlei praktische zaken zoals het opzeggen van abonnementen of de huur geregeld worden en ook nog de afhandeling van belastingen en overige formaliteiten. Het begint allemaal met de vraag of er een testament is.

Het Nederlands erfrecht regelt de nalatenschap automatisch, maar er zijn veel mogelijkheden om hiervan af te wijken. Wat kun je bijvoorbeeld doen als de wensen van de erflater niet nageleefd kunnen worden? Er zijn veel redenen om een testament te maken. Het uitsluiten van de koude kant, het onterven van een kind. En waaruit bestaat de nalatenschap?

Notaris Herweijer biedt tijdens zijn lezing een verhelderend inzicht in de vele (on)mogelijkheden van het Nederlandse erfrecht. Zo kunnen erfgenamen zoveel mogelijk profiteren van het te erven vermogen en ook alle fiscale mogelijkheden benutten. Datum en locatie De lezing wordt aangeboden door Yarden Vereniging Overijssel en vindt plaats in de Cello, Cello 2, 8265 RL Kampen op donderdag 24 november van 20.00 tot 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar in de koffiekamer van de Bazuinkerk. Aanmelden kan via de website www.yarden.nl/aanmelden of telefonisch: 06 499 83360. De toegang is gratis.