Kerst in Oud Kampen.
Kerst in Oud Kampen. Stefan Lanjouw

Kerst in Oud Kampen dringend op zoek naar vrijwilligers

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN – De organisatie van Kerst in Oud Kampen is dringend op zoek naar lokale vrijwilligers voor het grootste openluchtkerstevenement in de regio, dat zaterdag 17 en zondag 18 december wordt gehouden in de historische binnenstad.

Over medewerking heeft de organisatie al die jaren geen reden tot klagen gehad. "We hebben een paar honderd vaste vrijwilligers, maar jaarlijks vallen er om uiteenlopende redenen mensen af. Dat wordt altijd weer opgelost omdat vrienden en kennissen vervolgens te hulp schieten. Maar het is ook goed als er met enige regelmaat frisse krachten bij komen", vertelt Holwerda.

Kiok

Er zijn mensen nodig die bereid zijn om voor, tijdens en na het kerstevenement de handen uit de mouwen te steken, maar acteurs zijn eveneens van harte welkom. "Dat hoeven beslist geen professionals te zijn. Ze moeten er lol in hebben en tegen de kou kunnen. De komende weken worden ze klaargestoomd voor de verschillende acts. En voor eten en drinken wordt op beide dagen gezorgd", licht Ettie Holwerda toe. Zij is sinds een paar jaar vrijwilligerscoördinator van KiOK.

Parkeercoördinator

Er zijn voor de komende editie van kiOK een paar cruciale functies vacant. Zo is de komst van een parkeercoördinator zelfs zeer urgent, omdat vaste kracht Jan Willem Spruijt is verhinderd. De parkeercoördinator moet er 17 en 18 december onder meer voor zorgen dat de af- en aanvoer van bezoekers vanaf parkeerterrein De Losse Landen in IJsselmuiden naar de Kamper binnenstad in goede banen wordt geleid. De nieuwe man of vrouw wordt eerst ingewerkt door Spruijt.

Daarnaast zoekt de organisatie naar locatiemanagers voor het Keizerskwartier en directe omgeving, kazerneassistenten en mensen die helpen met opbouwen en afbreken. Volgens Holwerda zijn er ongeveer veertig extra vrijwilligers nodig om het kerstspektakel tot een succes te maken. Belangstellenden kunnen zich bij voorkeur aanmelden via de website vrijwilligers@kerstinoudkampen.nl

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.