Afbeelding

Uniek kerstconcert o.l.v. Gerwin van der Plaats in de Bovenkerk

Algemeen

Op zaterdag 10 december aanstaande vindt er een uniek kerstconcert plaats in de Bovenkerk te Kampen. Het Chr. Geref. Kerkkoor “Zingend Getuigen” uit Kampen en het Interkerkelijk koor “Immanuel” uit Harskamp o.l.v. Gerwin van der Plaats zullen de luisteraar op een bijzondere wijze meenemen vanaf het begin: de schepping van de aarde tot en met de geboorte van Jezus met daarbij ook veel ruimte voor samenzang. Lector Jan-Willem ’t Hart verzorgd door middel van korte vertellingen de rode draad in dit bijzondere verhaal van Gods belofte aan de mensen. Het orgel wordt bespeeld door Jan Willem Docter en dirigent Gerwin van der Plaats begeleid de koren op de vleugel.

Wat ooit begon als evangelisatiekoor “Zingend Getuigen” met 25 leden is uitgegroeid tot een van de grotere koren van de stad Kampen (ruim 70 leden). Ook het Koor “Immanuel” uit Harskamp groeide in tien jaar tijd van 16 naar ruim 60 leden waaronder ook veel jongeren. Beide koren gaven talloze concerten in binnen- en buitenland. De koren kennen een uitgebreide bezetting wat tenoren en bassen betreft, iets wat niet veel meer voorkomt in de huidige korenwereld. Het repertoire is uiterst divers van klassiek tot gospel!

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang is gratis. Wel is er een collecte t.b.v. de onkosten. Van harte welkom.