Afbeelding

Sterk optreden judoteams Van Dijk/Sonnenberch

Sport

DEVENTER – De judoteams van Van Dijk en Sonnenberch bundelden afgelopen zondag de krachten voor de Teamcup in Deventer. De oogst bedroeg twee derde plaatsen. Daarnaast was er een tweede plek voor het meidenteam Sonnenberch/Bijsterbosch.

Bij dit meidenteam (-15 jaar) kwam vanwege blessures alleen Maartje Daamen in actie namens Sonnenberch. Ze wist al haar partijen te winnen. Het team eindigde als tweede.

Het samengestelde team VanDijk/Sonnenberch, jongens -15 jr., bestond uit Valentijn Perluka, Kevin Schrerpenkate, Moos Wijnsma, Jos Meliesie, Luuk Sneelooper, Sil Wijnsma, Thomas van der Haar, Jasper Kalter, Taco de Vries en Joël Ngyndu. Door overwinningen tegen THAG (6-1) Veendam 2 (5-2), en Sakura (7-0 )en een 4-3 verlies tegen Bijsterbosch plaatste deze ploeg zich als tweede voor de kruisfinales. Hierin was het team van Bushi een maatje te groot maar een verdiende derde plaats was veiliggesteld.

Het team -18 jaar van VanDijk/Sonnenberch startte met een 5-2 zege op Thag en 6-1 winst tegen Deventer. Tegen Veendam werd er verloren met grote cijfers. In de kruisfinales werd er sterk gejudood tegen het team van Bushi Arnhem. Er rolde een nipte 4-3 nederlaag uit. Hiermee behaalde het nog jonge team een derde plaats. Het team bestond uit Jay Mossel, Lou Holterman, Marthijn Girbes, Lesley Sneeloper, Twan Kleinbussink, Wadiah Kdimati en Joost Daamen.

Het jongensteam -18 jaar zal op 10 december meedoen met het Nederlands kampioenschap.