Afbeelding

De Grote Rekendag voor eerstejaarsleerlingen officieel geopend door de Wethouder van Sport

Algemeen

Het Ichthus College Kampen, locatie VIA, organiseerde 29 november 2016 ‘De Grote Rekendag’ voor de eerstejaars leerlingen. De dag stond in het teken van gezond leven. Wethouder van sport G. Meijering was aanwezig om de dag te openen.

Voor de eerste keer organiseerde het Ichthus College ‘De Grote Rekendag’. De leerlingen gingen in groepjes aan het werk met verschillende gegevens over ontbijten, drinken en bewegen. Leerlingen hebben zelf de informatie verzameld. Met deze gegevens gaan de leerlingen een onderzoek doen naar gezond leven. Hierbij maken ze gebruik van verschillende rekenstrategieën. Het Ichthus College vindt het belangrijk om leerlingen kennis mee te geven over een gezond leven. Daarom staat het onderwerp tijdens de aansluitende projectweek voor eerstejaarsleerlingen centraal.

Om de dag voor leerlingen extra bijzonder te maken was de heer G. Meijerink, wethouder van sport, aanwezig om de dag te openen. Tijdens de opening vormden de leerlingen levende grafieken over hun eigen dagelijkse leven.