Afbeelding
Tennekes

Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap weer groter van opzet

· leestijd 1 minuut Sport

door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Het Futisala Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap (KZK) is in december toe aan het eerste lustrum. Woensdag 21 december (voorronde in KHC-hal) en zaterdag 24 december (finaledag in Sporthal De Reeve) vindt de vijfde editie plaats van het evenement, dat een prominente rol heeft gekregen op de Kamper voetbalkalender. Dit keer is het KZK uitgebreid met een jeugdtoernooi.

Stapsgewijs het evenement uitbouwen. Dat is altijd de opzet geweest van de organiserende zaalvoetbalvereniging Futsisala. Vorig jaar werd er voor het eerst een voorronde afgewerkt. De nieuwste uitbreiding is een jeugdtoernooi. Op woensdagavond 21 december spelen de E1-teams van KHC, Go-Ahead Kampen, DOS Kampen en IJVV tegen elkaar. “De beste twee ploegen treffen elkaar in de jeugdfinale. Deze wordt op zaterdag 24 december gespeeld, in de pauze van de finaledag”, legt Pieter de Boer uit namens de organisatie. “Zo breng je jeugd en volwassenen bij elkaar. We hebben het nu breder getrokken. Het Kamper Zaalvoetbalkampioenschap moet een uitje zijn voor iedereen.”

Op woensdagavond 21 december begint de jeugd om 18.00 uur. Daarna zijn de volwassenen aan de beurt. VV Kampen, Wilsum, DOS Kampen, Zalk en SVI spelen om twee plekken voor de finaledag. KHC (winnaar 2015), ’s-Heerenbroek (halve finalist 2015), Go-Ahead Kampen, Futisala, Futsal DOS Kampen en KZVV’75 zijn al geplaatst voor het hoofdtoernooi. Volgens De Boer is het geen optie om het aantal ploegen op de finaledag uit te breiden. “Het concept is nu goed. Het publiek ziet de beste acht teams en op deze manier zijn de pauzes voor de spelers niet te lang.” De finaledag begint om 11.30 uur en duurt tot 16.30 uur. “Zo is het voor iedereen te behappen. Het plezier staat voorop met de toevoeging van een prestatie-element. Het toernooi moet voor spelers en toeschouwers een leuke break zijn. We verwachten volle tribunes.”

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.