Afbeelding

IJVV stelt teleur in Ommen

Sport

OMMEN – Eduard Lindeboom heeft zijn eerste nederlaag te pakken als nieuwe trainer van IJVV. De Zwolse oefenmeester zag zijn ploeg met 2-0 verliezen bij OZC Ommen. “Het was een debacle. Het was een collectieve offday”, aldus Lindeboom.

Het eerste gevaar kwam van OZC. De thuisploeg raakte de lat. Daarna was er lange tijd weinig te beleven. OZC koos na vijf nederlagen voor een behoudende tactiek. De ploeg had veel mensen achter de bal en daar had IJVV het moeilijk mee. “En als je dan ook nog je dag niet hebt, wordt het lastig", aldus de IJVV-trainer. Na een half uur kwam OZC toch op voorsprong. Achterin zag het er in deze situatie niet goed uit bij IJVV.

Na de slappe eerste helft van IJVV, lag er voor de IJsselmuidenaren de uitdaging om de schade te repareren. De missie werd echter nog zwaarder toen IJVV het vanaf de 50ste minuut met een mannetje minder moest doen. Na een onbesuisde actie kreeg Siebren Visscher rood en kon vertrekken. “Daarmee deed hij de groep tekort. Dan wordt het nog lastiger”, aldus Lindeboom. Zes minuten later viel de 2-0. IJVV kon in het restant nauwelijks iets uitrichten. “We kwamen er niet doorheen.”

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 7 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 13 uur geleden