Afbeelding
Tennekes

Ruiters strijden graag om de Zilveren Ui

· leestijd 1 minuut Sport

door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Na een moeizame periode is Paardensportvereniging Kampen (PSV) Kampen duidelijk op de weg terug. Dat is ook goed te zien aan het concours De Zilveren Ui. De 28ste editie ging afgelopen vrijdag van start met de paarden en trok wederom veel ruiters uit de regio.

Meer dan honderd ruiters schreven zich in. Zij waren samen goed voor 34 starts op vrijdag en 170 op de zaterdag. Dat aantal lag ongeveer gelijk aan dat van vorig jaar. Verschillende ruiters gaven aan dat het prettig was om naar Kampen te komen. ‘Het is weer gezellig in Kampen. Er wordt alles aan gedaan om alles top voor elkaar te hebben”, sprak een deelnemer lovende woorden. “’We hebben een behoorlijke bak voor springen en dressuur. En voor het inrijden kunnen ruiters terecht in een overdekte grote bak. Dat is een groot pluspunt”, sprak Kees Petersen namens de organisatie.

Nieuw tijdens het weekend van de Zilveren Ui was een ‘landenwedstrijd’ voor paarden en pony’s. Vijftien teams van ieder vier ruiters kwamen in actie en mochten van tevoren een land kiezen. Het onderdeel trok veel publiek en was leuk om te zien. Zo hadden de ruiters van het winnende Spaanse team zich verkleed als zwarte piet. Oostenrijk was in klederdracht te bewonderen. Bij dit onderdeel eindigden vier ruiters van PSV Kampen als vierde.

Zaterdag won Frans Koopman van de Heuvelruiters de Zilveren Ui in de klasse B. Anna de Jonge van de Zeewolderuiters pakte de Zilveren Ui in de klasse L. PSV Kampen boekte ook enkele successen. Estelle Kwakkel won de finale in de klasse B. Gerdi de Munnik eindigde als tweede in de finale van de klasse L. Jan Vos werd in het eerste parcours tweede.

Woensdag begint de Zilveren Ui voor pony’s om 17.00 uur. Op donderdag- en vrijdagavond wordt vanaf 18.00 uur gereden. Zaterdag staat er nog een parcours op het programma en worden de finales afgewerkt. In totaal komen zo’n tweehonderd ruiters in actie.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 12 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 12 uur geleden