Afbeelding

Prestatieafspraken wonen met corporaties ondertekend

Algemeen

KAMPEN - Op 5 december zijn de handtekeningen gezet onder de prestatieafspraken voor wonen. Hiermee zijn de afspraken vastgelegd die de gemeente Kampen, de woningcorporaties deltaWonen en Beter Wonen IJsselmuiden, de huurders organisaties Stichting Centrale Bewonersraad deltaWonen en Huurdersvereniging groot IJsselmuiden met elkaar hebben gemaakt.

Er is gekozen om te werken met kaderafspraken die gelden tot 2021. Daarnaast worden jaarlijks afspraken gemaakt voor het volgende jaar. Daarin worden concrete werkzaamheden en activiteiten opgenomen die dat jaar gelden. Er zijn afspraken gemaakt op de volgende thema’s: organisatie en samenwerking, woonopgave, beschikbaarheid en betaalbaarheid van de sociale voorraad, nieuwbouwopgave, wonen, welzijn en zorg, bestaande voorraad, leefbaarheid en duurzaamheid. Deze thema’s komen overeen met de Woonvisie van de gemeente Kampen, die in juli 2016 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Met de corporaties deltaWonen en Beter Wonen werden al vaker prestatieafspraken gemaakt. Nieuw dit jaar is dat ook de huurdersorganisaties van deltaWonen en Beter Wonen onderdeel zijn van de afspraken. De huurdersorganisaties hebben in de Woningwet (2015) een prominentere rol gekregen, namelijk een volwaardige overlegpartner van woningcorporaties en gemeenten. In Kampen hebben de huurdersorganisaties deze ook benut door vanaf het begin mee te praten en uiteindelijk ook hun handtekening te zetten onder de prestatieafspraken.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 18 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00