flyer
flyer Brunnepe aan 't roer

Eeuwfeest Brunnepe

Algemeen

(door Maarten van Gemert)

KAMPEN - Als vissersdorpje bestond Brunnepe al toen Campen in de Hanzetijd tot bloeikwam. Tegenwoordig kennen we Brunnepe als woonwijk van Kampen die begin vorige eeuw ontstond. Zaterdag 10 december wordt het eeuwfeest gevierd in het Begijnekwartier achter de Noorderkerk. In samenwerking met de Vischrookerij en de Koggewerf worden er tussen 11u en 19u tal van activiteiten georganiseerd.

Bij de opkomst van de sociale woningbouw eind 19e eeuw sloot ook Woningbouwvereeniging Eenvoud zich aan met als belangrijke aanjager de Woningwet uit 1901. Als eerste project werd in 1911 de Eenvoudstraat opgeleverd en in 1916 volgde het Begijneplein met omliggende straten waaronder de Geert van Woustraat. Die viert haar eeuwfeest aanstaande zaterdag tussen elf en zeven uur ’s avonds met een markt rond het Begijneplein.

Stichting Brunnepe aan ’t roer heeft samenwerking gezocht met de Vischrookerij en de Koggewerf, waar ook activiteiten zullen plaats vinden. Er zal vis gerookt worden en met paard en wagen kan er een rondrit gemaakt worden of men loopt zelf een route door de wijk. Naast oudhollandse spelletjes, schminken, een loterij en een draaiorgel komt het Schokkerkoor optreden en zal dhr. Kanis een lezing verzorgen. Stichting Brunnepe aan ’t roer belooft voor jong en oud veel vermaak en een leerzame dag.