Afbeelding
Gerard Meijeringh

Deltasteur-preses Han de Rooij: ‘’Wij voelen ons beduveld’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Om de tarieven van het nieuwe zwembad te kunnen betalen heeft zwemvereniging Deltasteur een nieuwe planning gemaakt voor trainingen en wedstrijden. Dit levert een besparing op van 15.000 euro.

Bij het bestuur van Deltasteur overheerst een teleurgesteld gevoel. “De wethouder heeft aangegeven dat hij heeft gesproken met Sportfondsen Nederland (SFN). Die heeft laten weten tariefmatig niets te kunnen doen. Dan voel je je in de steek gelaten door beide partijen. Of zoals sommige mensen zeggen: We voelen ons beduveld”, aldus Deltasteur-voorzitter Han de Rooij.

De hogere tarieven van het badwater in het nieuwe Kamper zwembad bezorgt het bestuur van Deltasteur hoofdbrekens. “De afgelopen maanden zijn we er drie avonden per week mee beziggeweest. Dan heb je ook overdag nog allerlei activiteiten. Maar het is niet effectief gebleken." Op dit moment betaalt Deltasteur jaarlijks 30.000 euro voor badhuur. In de nieuwe situatie zou dat 65.000 euro zijn. Pogingen van Deltasteur om de forse stijging van tafel te krijgen, liepen op niets uit. Woensdagavond werd nog een laatste poging ondernomen bij de commissievergadering inwoners. Doel was om het onderwerp op de politieke agenda te krijgen, maar zonder resultaat. “Alleen de PvdA heeft ons een hart onder de riem gestoken.”

Deltasteur is teleurgesteld over hoe het hele proces is verlopen. Volgens De Rooij was er enkele jaren geleden geen enkel signaal dat de tarieven zo explosief zouden stijgen. “De toenmalige wethouder Pieter Treep heeft ons altijd voorgehouden dat de tarieven grotendeels gelijk zouden blijven. Als we dit bij de aanbesteding hadden gehoord, hadden we maatregelen kunnen treffen. Dan had de wereld er nu heel anders uitgezien. We zijn nu de dupe van het handelen van de gemeente.”

De realiteit is dat Deltasteur financieel een grote uitdaging wacht als het de huidige aspiraties wil handhaven. Door de planning van wedstrijden en trainingen nog eens goed onder het licht te houden, wordt straks 15.000 euro bespaard. “Hoe we dat willen realiseren? Meer zwemmers in een baan bij trainingen, de warming-up buiten het bad laten doen en waterpolowedstrijden strakker inplannen. Maar ook bij een bedrag van 50.000 euro teren we in op onze reserves.”