Afbeelding

Nederlaag tegen koploper valt te groot uit voor VV Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – VV Kampen is zaterdag stevig onderuit gegaan tegen Swift ’64. De koploper won op Sportpark De Maten met 0-6. Lange tijd kon Kampen goed tegenspel bieden. Daarom deed de grote uitslag wat geflatteerd aan.

Vorig seizoen baarde Kampen opzien met een 3-2 zege tegen Swift. Dat zat er zaterdag niet in. “Het klinkt misschien vreemd na een 0-6 nederlaag, maar we hebben het heel goed gedaan. We hebben dezelfde tactiek uitgevoerd als vorig seizoen. Dat werkte goed", aldus Kampen-trainer Arjan ten Hove.

Kampen speelde compact en probeerde veel druk uit te oefenen op Swift. Veel was er op gericht om de tweede bal te veroveren. Deze strijdwijze leverde Kampen in het eerste bedrijf verschillende goede kansen op. De bal ging er echter niet in. Swift kwam in de eerste 45 minuten wel twee keer tot scoren. In de 10e minuut kwam de ploeg uit Swifterbant uit het niets op voorsprong. Na een corner werd de bal weggekopt. Vervolgens vloog een uithaal van Swift binnen, licht aangeraakt door een andere speler. De 0-2 ruststand was geflatteerd. “De kansenverhouding was in evenwicht, maar we scoorden niet”, aldus Ten Hove.

Vier minuten na rust kwam Swift op 0-3. “Daarna zijn we één op één gaan spelen. Dat deden we aardig, maar we gaven ook meer ruimte weg. Dat werd door Swift in de omschakeling afgestraft.” De koploper in de vierde klasse C scoorde nog drie keer en bezorgde Kampen hiermee een ruime nederlaag.

Kampen gaat als nummer tien de winterstop in. “Sportief gezien is dat teleurstellend. We willen naar de top vijf. Dan doe je mee om een periode of een ticket voor de nacompetitie op basis van de eindrangschikking. Daar zijn we geen moment dichtbij geweest. We hebben wel een goede serie neergezet, maar we hebben na de winterstop een langere reeks nodig.” Ten Hove geeft aan dat zijn derde seizoen als hoofdtrainer leerzaam voor hem is. “Het voetbalgedeelte en het teamproces hebben veel invloed op elkaar. Dat wist ik natuurlijk wel, maar toch is het een belangrijke leerschool geweest. We hebben dit seizoen veel individuele kwaliteit erbij gekregen. Ik heb flink wat tijd nodig gehad om er een draaiend team van te maken. Na de winterstop hebben een goede lange serie nodig. We staan acht punten achter de nummer vier ’s-Heerenbroek. Daar gaan we hard aan werken, ook conditioneel.”