Aart Schreuder bezorgt Zalk punt

HATTEMERBROEK – Zalk heeft aan de uitwedstrijd bij Noord Veluwe Boys een punt overgehouden. Met dank aan Aart Schreuder. Hij bepaalde in de laatste minuut de eindstand op 3-3.

Wegens het ontbreken van Simon van Halm en Mark Land en om tactische overwegingen koos Zalk-trainer Gerrit Hamer voor een 4-4-2-systeem. Dat werkte goed. Door een versterkt middenveld had Zalk het aanvallend sterke Noord Veluwe Boys goed onder controle. “Maar we zijn twee keer geslacht bij corners. Doordat er bij ons onvoldoende werd ingegrepen kon Noord Veluwe Boys twee keer scoren (2-0 en 3-1)", aldus Hamer.

Zalk was in het begin niet bij de les. Keeper Michel Koster werkt de bal niet goed weg. De bal kwam gelukkig voor de voeten van een speler van Noord Veluwe Boys: 1-0. Vlak daarna kwam de thuisploeg op 2-0 na een corner. Zalk kwam vervolgens terug tot 2-1. Na een overtreding op de doorgebroken Maurice Hofstra scoorde Aart Schreuder uit een strafschop. Daarna was Noord Veluwe Boys weer trefzeker uit een dood spelmoment.

In de tweede helft was Zalk de betere ploeg. Henry Vinke zorgde voor de belangrijke aansluitingstreffer door raak te koppen uit een corner. In de laatste minuut viel ook nog de 3-3. Bij de tweede paal kopte Schreuder raak uit een vrije trap van Michel Hamer.