Go-Ahead Kampen doet zichzelf tekort

KAMPEN – Go-Ahead Kampen had zaterdag in Zutphen de overwinning voor het grijpen, maar stond na afloop met lege handen. In het laatste kwartier gaf de ploeg van trainer Edwin van Nijen een 0-2 voorsprong uit handen en verloor het zelfs nog met 3-2 van FC Zuthpen.

Na een aftastende beginfase, waarin Zutphen een goede kans liet liggen, kreeg Go-Ahead al snel grip op het duel. In de 30ste minuut viel de logische 0-1. Een prachtige treffer van Madih Doufikar. Hij verschalkte de keeper met een fraaie stift. Daarvoor was Go-Ahead al enkele keren gevaarlijk geweest. Na deze treffer verzuimde Go-Ahead om voor rust verder weg te lopen.

In de tweede helft breidde Go-Ahead alsnog de marge uit. Jurrian Zandbergen verlengde de bal, waarna Luuc Knul kon scoren. Go-Ahead had niets te vrezen en leek de overwinning in de tas te hebben. Het liep anders. In de 78ste minuut kwam Zutphen onverwachts op 1-2. “Daarna waren we het helemaal kwijt”, zag trainer Van Nijen. Zutphen boog de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Ondertussen kreeg ook Go-Ahead kansen. Na de 3-2 liet Doufikar de kans op 3-3 onbenut.

“Dit is doodzonde. Dit had niet gehoeven. Dit soort wedstrijden moet je winnen. Dit is zorgelijk. Hiermee moeten we mee aan de slag”, aldus Van Nijen, die de ontwikkeling van jonge talenten als pluspunt ziet. “Maar het zal na de winterstop wel beter moeten. We moeten stabieler worden en wedstrijden eerder beslissen.”

Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 3 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 11 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 11 uur geleden