KHC wint in thriller van SVZW

KAMPEN – KHC en SVZW maakten er zaterdag een waar voetbalspektakel van op Sportpark De Venen. Uiteindelijk trok KHC aan het langste eind. De Kampenaren wonnen met 4-3 en pakten zo opnieuw drie dure punten. KHC heeft evenveel punten verzameld als stadsgenoot Go-Ahead Kampen.

KHC begon voortvarend. Al in de 2e minuut kon het KHC-publiek juichen. Via een fraaie omhaal wist Jeffrey de Nooijer Kevin Olaria te bereiken. De KHC’er, die de laatste weken prima op schot is, prikte raak.

SVZW ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Die viel in de 9e minuut. Een voorzet vanaf rechts werd binnen gekopt. SVZW was technisch de betere ploeg, maar KHC wist met arbeid het klasseverschil te compenseren. Er ontstond een boeiende strijd, waarbij beide ploegen kansen kregen. Voor rust werd er niet meer gescoord.

In de eerste minuut van de tweede helft sloeg SVZW toe. De linksback van KHC werd eruit gelopen door Kevin Aman. Die leverde een goede voorzet af. Dewi Perik schoot de bal vervolgens in de linker kruising. Enkele minuten later leek SVZW het duel definitief te beslissen. Na slecht uitverdedigen was Perik weer succesvol uit een voorzet van Aman.

Dat leek de nekslag voor KHC, maar de ploeg knokte zich op knappe wijze terug. In de 58ste minuut vuurde Jeffrey de Nooijer raak uit een vrije trap. De bal leek houdbaar, maar werd niet gepareerd door keeper Beukeveld. KHC ging door en kwam ruim vijf minuten later langszij. Tuncer had een goede actie in huis. Zijn voorzet werd doorgekopt door Yoshua van Marle. Olaria maakte vervolgens 3-3.

Daarna streden beide ploegen voor de winst. Voor beide doelen was het regelmatig gevaarlijk. In de 80ste minuut was het KHC dat op voorsprong kwam via een counter. Op aangeven van Tuncer scoorde Burak Alp. Daarna brak een spannende slotfase aan. SVZW deed er alles aan om nog een puntje uit het vuur te slepen, maar kwam niet verder dan een treffer die werd afgekeurd wegens duwen.

KHC gaat met een heerlijk gevoel de winterstop in. Na een zeer matige start pakte de formatie van trainer Herman Oosterhaar in de laatste vijf wedstrijden maar liefst dertien punten. KHC staat op een negende plek in de eerste klasse D